Op weg naar de Veluwe


4 November 2022

We gaan het weekend richting Veluwe. Een combinatie weekend van fietsen en met geocaching. Thuis heb ik de puzzels opgelost, om zo de coördinaten te verkrijgen. Zie foto van het hert.

De zullen dan veranderen in

We gaan eerst naar Deelen. Hier ligt de Vliegbasis Deelen, die een onderdeel is van het Defensie Helikopter Commando. Het wordt vooral gebruikt voor oefeningen van helikopters, de luchtmobiele brigade en speciale eenheden.

Daar hebben we een ronde gefietst, en vele gewone helikopters en een Chinook transporthelikopters gezien.

Zo kwamen we ook langs het Landgoed Vrijland. Het landgoed van ongeveer 75 hectare is ontstaan als blijk van maatschappelijke erkenning van de veteraan die zich op vele gebieden ter wereld heeft ingezet voor de vrijheid en veiligheid. Op het Veteranenlandgoed “Vrijland” is een stukje bosgebied ingericht waar de as van veteranen, andere (oud-)militairen en hun relaties kan worden verstrooid. “Vrijland” biedt hun hiermee een waardige laatste rustplaats, te midden van de oud-collega’s.

Voor de nacht zijn we door gereden naar de parkeerplaats bij de Loense watervallen. We hebben hier al eens vaker gestaan. Tis een gratis plek en een geweldige omgeving. We hebben in de ochtend een mooie wandeling naar de waterval gemaakt. Wat wij verstaan onder waterval, vinden we hier niet echt aan de orde . 😂

De waterval heeft een verval van 15 meter, en daarbij de hoogste van Nederland.

5 November 2022

Vanmorgen al vroeg richting parkeerplaats Leesten gereden. Hier ligt het informatie centrum van Staatsbosbeheer. Je kunt hier terecht voor de mooiste wandel- en fietsroutes door het Hoenderlose en Ugchelse bos. Van hier uit is het goed wandelen en fietsen naar bijvoorbeeld Radio Kootwijk of de schaapskooi in Hoog Buurlo., en de rest van al het mooie op de Veluwe te verkennen. Wij hebben hier een gedeelte van de caches van het hert gevonden. . Zie de smileys , die hebben we gevonden. De blauwe vraagtekens moeten nog. We hadden schitterend weer en konden dan ook heerlijk buiten koffie drinken. En dat in November

We overnachten op CP Lierderholt. We hebben hier al eens vaker gestaan (3x 🙈) Mooie CP en in een geweldige omgeving. Konden nog een korte wandeling door het bos maken voordat het donker werd.

CP Lierderholt

6 November 2022

Vanmorgen weer op tijd op pad, om de laatste smiley’s op de kaart te krijgen. We parkeren de “ koetse “ op parkeerplaats Waterberg. Van hieruit staan we centraal voor de laatste smiley’s.

Parkeerplaats Waterberg

Weer een schitterende route door bos en heide. Van goed aangelegde fietspaden tot aan mul zand. Maar we hebben het gehaald. Dan snel naar huis, we krijgen visite.

Categories: Loenen, NederlandTags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: