Richting het strand


4-02-2022

Vanmiddag vertrokken richting het westen. Zaterdag avond gaan we op visite bij vrienden, dus een combinatie rit šŸ¤Ŗ We wilden niet in 1 toer doorrijden en gaan kijken bij een vrije plek bij een pontje in Amsterdam/ Zaandam. Bij het standbeeld Kissing Couple. De plek vinden we niet top om te overnachten, dus dan toch maar doorgereden naar Zandvoort.

Het Kussend Paar is lief, wereldberoemd en nu ook in extra groot formaat te bewonderen. Ze vormen een vrolijk markeerpunt op de fietsroute tussen Sloterdijk / Amsterdam Centrum en Zaanstad, waar dagelijks steeds meer fietsers gebruik van maken. De beelden vrolijken de plek op waar fietsers wachten bij de Hempont, boten voorbij varen en mensen werken. Ze roepen op tot het delen van liefde.

https://kissingcoupleamsterdam.nl/

Aangekomen op de CP in zandvoort. Het waaide enorm met winterse buien, regen, hagel. Er was nog 1 plek over. Dus we hebben geluk. We hadden niet verwacht dat het vol zou zijn, met dit weer. Maar zijn natuurlijk meer camperaars die net zoals wij dachten, heerlijk uitwaaien met dit weer aan het strand .

https://www.visitzandvoort.nl/camperplaats-zandvoort https://www.campercontact.com/nl/nederland/noord-holland/zandvoort/57211/boulevard-zandvoort

5-02-2022

Al schommelend in de camper, toch nog redelijk geslapen. Het waaide nog steeds hard, naar droog en de zon schijnt. šŸ” We gaan een wandeling maken over het strand .

Een bezoek aan Scheveningen.

Het Kurhaus, de Pier, SeaLife en natuurlijk de mooie sprookjes beelden op de boulevard. Op de boulevard van Scheveningen is in 2004, , een groot buitenterras aangelegd met drieƫntwintig sprookjesbeelden. Deze sprookjesbeelden worden graag gezien, beklommen en gefotografeerd en mogen zich rekenen tot de hoogtepunten van Scheveningen. Tussen bekende sprookjes als Hans en Grietje, Pinocchio, Gulliver en het tinnen soldaatje verwijst de metershoge Haringeter liefdevol naar het mooie Scheveningen. Op het eerste gezicht zien de beelden er vrolijk uit, maar bij nadere beschouwing blijken de sprookjes griezelig en soms grimmig.

Tevens is Het Legoland ook weer geopend. Het is een kleine versie van Lego land in Denemarken. We zijn alleen in de winkel gerweest, waar zoveel mooie pakketten te koop zijn. Wel prijzig maar Lego is dan ook duurzaam.

Zaterdag avond een gezellige avond gehad bij vrienden. Als we komen gaan we vaak iets verderop staan in een doodlopend straatje op parkeerplaats.

Categories: Nederland, ZandvoortTags: ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: