Willingen


14-01-2022

Na ongeveer 2 1/2 uur rijden zijn we aangekomen in Willingen. We blijven dit weekend in deze omgeving, dus de camper blijft op 1 plek staan voor de verandering.

Door omstandigheden zijn we iets later vertrokken dan normaal. Het was er dan ook al behoorlijk druk op de CP. Op een parkeerplaats/CP, die ook bestemd is voor campers( €5,—), hebben we nog een plaats kunnen vinden. Maar wat staan we scheef, ook met de levelers eronder nog steeds scheef. We proberen langs de wegkant nog een plekje te vinden, want daar mag je ook staan, plus iets meer waterpas. https://www.campercontact.com/nl/duitsland/hessen/willingen/63521/willingen-laguna

En ja hoor, wat een geluk. We hebben nog net een plekje gevonden. Het word wel “fileparkeren”, maar dat is voor “mijn chauffeur” geen probleem 👌

15-01-2022

Vanmorgen zagen we het zonnetje al vanachter de bergen tevoorschijn komen. Heerlijk……het word een mooie dag met een strak blauwe lucht. We hebben onze wandelschoenen aangetrokken, muts op, sjaal om en de handschoenen aangedaan, mijn Garmin horloge ingesteld en we gaan een wandeling door de omgeving maken

De campers op een rij
Skipiste , nog vroeg.

Willingen is een druk bezocht skigebied. Voor ons is het heel goed te doen voor een weekend of evt zoals velen doen voor 1 dag skiën. En vele mensen dachten hetzelfde. Wat een drukte, zoveel mensen. Het weer was dan ook prachtig, je voelde de warmte van de zon door je jas heen. Lijkt wel voorjaar.

Wij zijn niet gekomen voor het skiën en hebben daarom dan ook een fijne wandeling gemaakt door Willingen en de omgeving. Bij terugkomst hadden we verwacht dat ons zonnepaneel was opgeladen of althans een gedeelte. Helaas niet. Van alles geprobeerd, zekeringen, aan uit, weer op de app gekeken, nee nog steeds geen “charching”. Hulptroepen ingeschakeld, lees telefoontje gepleegd met onze camperdealer Averesch in Rijssen. Vele dingen op afstand geprobeerd, maar helaas. Volgende week maar even langs brengen en gaan ze er naar kijken.

Maar nu hebben we geen stroom genoeg voor de avond, dus verhuizen naar een wohnmobilpark iets verder op.

https://www.wohnmobilpark-willingen.de/

Voor ons geen restaurant, maar gewoon koken in de camper. Vanuit huis hebben we een pakketje meegenomen van HelloFresh. Heerlijk gekookt in de camper, met verse groentes en kruiden. https://www.hellofresh.nl

16-01-2022

Vandaag gaan we weer richting huis, maar willen toch nog even langs Winterberg rijden. Het weer is totaal omgeslagen, guur, koud, mistig en harde wind. S’middags zou er nieuwe sneeuw vallen, maar dan zullen we waarschijnlijk al weer thuis zijn.

Ook hier is het een drukte van jewelste. Parkeerplaatsen overal vol, skipassen zijn uitverkocht. Wij hebben een wandeling in het bos gemaakt, waar we bijna niemand tegen kwamen. Daarna weer op weg richting Twente.

Categories: Duitsland, WillingenTags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d