Paasweekend


01-04-2021

We gaan het weekend naar Roelofarendsveen. De kinderen hebben daar een boot gehuurd, voor het paasweekend. Wij gaan iets verderop staan op een CP, zes minuten fietsen. Uit voorzorg hebben we twee dagen gereserveerd, dus heerlijk relax en genieten. Het weer was de hele week top. Rond 22 graden,maar helaas word het weekend minder, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan gewoon genieten.

We zouden pas vrijdag vertrekken, maar ons kennende, geen rust in de “ kont” en hoppatee… donderdag middag de camper ingepakt en gaan met die banaan(camper).

Onze eerste stop is Zutphen. CP de Houtwal. Voor de nacht betaal je €12,50, stroom hebben we niet nodig.

CP de Houtwal

02-04-2021

Na een rustige nacht rijden we door naar Roelofarendsveen. Daar hebben we op een CP 2 nachten gereserveerd.

De Veense Bukker

Na aankomst op CP Veense Bukker in Roelofarendsveen, hebben we heerlijk koffie gedronken met beschuit aardbei. Daarna een rondje gefietst door de omgeving. Via Route.nl Onderweg was het best wel fris, lees koud!!!!! Handschoenen waren denk ik geen overbodige luxe. Via de polderwegen, een mooie route, maar veel wind. Overal zie je watervogels nestelen. Vele zwanen, waterhoentjes, eenden die een nest bouwen. Heel mooi om daar even bij stil te staan . Hoe ze te werk gaan, heel apart om dat te zien. Zo ook bij ons tegenover de camper. De mannelijke meerkoet zwemt maar heen en weer om takjes naar vrouwlief te brengen. De CP ziet er mooi uit . Toilet douche zijn netjes. De staanplaats idem dito. De kosten zijn € 14,– per nacht, douche € 1,–, rest is gratis, WiFi, stroom, toilet, water….

03-04-2021

Gewoon mooie plaatjes tegenover de camper. De zwaan komt uit het water en loopt langs je camper, pas op, kom niet te dichtbij……

Aangekomen op de boot de Gloria. De kinderen waren al aangekomen en gesetteld. Smiddags hebben we bij geklets en samen gegeten.

De Gloria

04-04-2021

Na een gezellig paas ontbijt, hadden de kinderen een verrassing. We zitten in en waterrijk gebied, dus we gaan met bootje varen. Zo dacht ik!! Dus niet. Ze hebben Solex gehuurd, en we maken hiermee een rondje door de omgeving. Nog nooit op zo’n ding gereden, dus de eerste keren is het lachen, gieren, brullen om zo’n ding te starten. Mensen die je tegen komt die zwaaien, lachen. Vinden het een geweldig gezicht. Onderweg een coffee to go , oftewel chocomelk met slagroom. 😍 Benno kreeg onderweg nog een lekke band, dus de verhuurder gebeld, en die bracht netjes een vervangende Solex, zodat we onze tocht voort konden zetten. Moesten wel 20 minuten wachten ivm al dat water ze om moesten rijden, en wij met sole(of fiets) binnen door kan.

Tussenstop in Bunschoten Spakenburg. Voor €18,— sta je op een camperplek in de haven aan het water. Incl alles, toilet, douche(via code) Electra, WiFi We hadden gereserveerd, maar toen we aankwamen stond er al een camper. Ze werden vriendelijk verzocht door een medewerker van de haven, om een andere plek te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.

05-04-2021

De voorspellingen waren slecht voor tweede paasdag. En dat klopt ook. Vannacht schommelde je in de camper heen en weer. Wat een wind, wat een regen. Vandaar dat we vanmorgen maar rechtstreeks naar huis rijden. Heerlijk bij de open haard, wijntje bij…. dat is ook genieten

Categories: Nederland, RoelofarendsveenTags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d