Op weg naar Land van Ooit


Linden

26-02-2021

Onderweg naar het Land van Ooit!! Ooit zijn we daar geweest met de kinderen. Long time Ago. En hadden via internet gelezen, dat er weinig van over was gebleven. Voor ons dus een idee om met de camper die kant op te gaan.

Tussenstop in Linden. We hebben deze plek gevonden via vrienden. Die gaven deze tip, nadat ze hier zelf met de camper hadden gestaan. Melden kun je aan de overkant van de straat, bij de receptie van camping ‘t Loo. Je krijgt een info map mee, met plattegrond van de omgeving, fietsroutes, wandelroutes…..etc. Kosten €14,- per nacht

Het zou een zonnig weekend worden, dus we hadden verwacht dat het drukker zou zijn. In de loop van de avond kwamen nog enkele campers bij.

https://www.jachthavenhetloo.nl/nl/

27-02-2021

De volgende ochtend een fietstocht door de omgeving gemaakt van ongeveer drie uur. Natuurlijk moest ik enkele foto’s maken van de mooie Hooglanders die we onderweg tegenkwamen.

Aangekomen in Nieuwkuijk. Hier ligt het “ Land van Ooit”. We hebben de “ koetse” geparkeerd op de grote parkeerplaats van het park. We stonden helemaal alleen. Vroeger was het zeker drukker. We hadden hier graag willen overnachten, maar er staat duidelijk dat overnachten verboden is.

Het Land van Ooit was een kinderthemapark in Drunen (gemeente Heusden) met een oppervlakte van 34 hectare. Het werd opgericht in 1989 door Marc Taminiau, die daarvoor directeur bij de Efteling was. Het park is meerdere malen in betalingsmoeilijkheden geraakt, maar tot 2007 is men daar steeds overheen gekomen. Helaas is het in 2007 failliet verklaard. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Het_Land_van_Ooit_(Drunen)

Er is helaas weinig van over gebleven. Zo jammer. Er komt een woonwijk, natuur en een medisch centrum. In het kasteel wonen nu tijdelijk jonge ondernemers.

Categories: Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: