Flamingo’s


26-03-2021 Zwillbrock Ven

Via Facebook/geocaching las ik over de Flamingoā€™s šŸ¦© bij de grensovergang. Vandaag is het nog mooi weer, dus…. “on the road again”!!! Laatste weken thuis geweest, dus we hebben er weer zin in.

Net over de grens bij Groenlo/Vreden ligt het Flamingo eiland. Je kunt een ā€œrundgangā€ fietsen of wandelen in deze mooie omgeving, het Zwillbrock Ven.

De flamingoā€™s waren ver weg, dus fotoā€™s maken via de camera op de telefoon is geen succes. Word heel wazig. Met mijn foto camera moest ik ook nog ver inzoomen, maar toch nog redelijke foto’s kunnen maken. We waren net op tijd terug bij de camper, om de kwalificatie van Verstappen te volgen.

https://www.bszwillbrock.de/de/biologische-station-zwillbrock/

In de ochtend zijn we nog even terug gefietst. Gekeken of de flamingoā€™s iets dichter bij de kant zaten. Zodat ik toch nog iets scherpere foto’s kon schieten. Tevens de drone opgelaten voor enkele foto’s van bovenaf.

DJI Mavic 2 Zoom – drone met 24-48 mm zoomcamera, ultraflexibel, 12 MP 1 / 2.3 “CMOS-sensor, 31 min vliegtijd, superresolutiefoto’s met 48 MP, dolly-zoom, FHD-video met maximaal 4 Ɨ zoom – grijs

Daarna rondje adventure lab in Groenlo gelopen.

27-03-2021 Doetichem

Via Groenlo binnendoor gereden richting Doetichem. Bij Lievelde is een officiele bedevaartsboom. Het is een beeld van Tante Rikie. Ze is de Koningin der Voederbietels, gravin van de Hummelse hei, inspirator voor velen, tante voor ons allen, visionair, festivaldirectrice van de Zwarte Cross, geestelijk leidster, zangeres, entrepreneur en ook nog van zorgzame huismoeder en lieve oma. 

https://www.zwartecross.nl/ontdek/wie-is-tante-rikie/

De bedevaartboom

We blijven overnachten in Doetinchem. Via een slagboom krijg je toegang tot een parkeerplaats Varkensweide, waar 6 plekken gereserveerd zijn voor campers De plekken zijn niet groot, dat is wel jammer. Via de aan/uit app verkrijg je water en elektriciteit. Naderhand kun je ā‚¬ 4,– (24 uurs tarief)betalen bij de automaat, zodat de slagboom weer open gaat.

Doetichem zelf is een mooie plek om rond te struinen. Wij hebben via een adventure lab(geocaching) het centrum verkend.

28-03-2021

Onderweg naar huis hebben we deze prachtig caches nog gevonden.

Op de terug weg kwamen we toevallig langs Hengelo (Gelderland) rijden. En wie wonen daar nu nog even?? De Meilandjes!!! šŸ˜‚ Ivm privacy heb ik geen fotoā€™s gemaakt dicht bij/door het hek. Erica liep wel buiten.

Via Lochem terug naar Enter

Categories: Doetichem, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d