Combinatie controle arts en weekend weg ;-)


6-11-2020

We moesten voor nacontrole (Benno’s operatie) naar Breda. Na overleg met de arts, mochten we ook naar Arnhem komen. Is voor ons wel iets dichterbij 😉 We knopen er dan ook maar weer een weekend aan vast 🙈 Na een drukke morgen werken, snel naar huis, eten, douche, laatste dingen pakken en gaan …..

Na de controle richting Loenen gereden. Op de parkeerplaats bij een friet kar, zijn we gestopt om naar de Loense waterval te lopen. Ongeveer 1 km wandelen, door het bos. Onderweg zie je goed dat het 🍂 herfst 🍂 is. De omgeving is heel mooi, maar wij vonden de waterval iets tegenvallen.

We wilden niet op de parkeerplaats in Loenen blijven overnachten, dus door gereden naar Eerbeek. Bij het oude Veluwse Spoorweg station, zijn 4 plaatsen voor de Camper. Mooie plek is wat anders, scheef en kleine plaatsen, maar wel dichtbij het centrum . Om de hoek is een bakker, slijter, plusmarkt etc… Volgens de NKC word er door de plaatselijke VVV het stageld ( € 7,50) geïnd. Wij hebben niemand gezien of gehoord. Normaal rijd er dagelijks een stoomtrein langs , maar ivm de Corona mag de trein niet meer rijden.

7-11-2020

Heel onverwachts kwamen we langs dit “Ereveld”. Als je de begraafplaats oploopt, staat er een info “paal”. Daar kun je via touch screen informatie vinden en twee wandel kaarten printen. Zo kun je via de aangegeven stippel lijn de route volgen over het terrein, langs de monumenten. De linken hieronder spreken voorzichtig…..

Aangekomen bij parkeerplaats Loenermark. Van hieruit kun je verschillende wandelroutes nemen. Wij nemen de blauwe! Door het bos, over de hei, komen we bij de schaapskooi terecht. Ondertussen zijn we de kudde schapen al voorbij gekomen. Een mooi gezicht hoe de honden en de schaapherder(ster) de kudde bij één drijft. Het mooiste beeld verkrijg je door het beeld te draaien( telefoon) . Overal zie je de omgewoelde grond van de wilde zwijnen.

We hebben dit weekend geen bepaald doel, dus rijden wat rond. Benno kan en mag niet fietsen.

Aangekomen in Vaassen. Helaas was ook deze locatie gesloten, maar wel een korte wandeling gemaakt rondom het kasteel Cannenburch. Zoals in de link te zien is, de moeite waard om een keer de binnenkant te bekijken.

Op naar Elburg. Helaas bestaat de CP niet meer. Alternatief is de parkeerplaats aan de rand van het dorp. Savonds kwam handhaving langs en we hebben een praatje gemaakt. Hij vond geen probleem dat we er stonden, maar de mogelijkheid dat jongeren op de parkeerplaats gingen rondhangen kon hij weinig aan doen. We hebben totaal geen last gehad en goed geslapen.

8-11-2020

Ok de terugweg richting huis, zijn we gestopt bij de Oude Steenfabriek Fortmond. Deze plek is aan de overkant van de CP in Veessem. Wij hebben op deze CP al vaker gestaan, en zagen de hoge schoorsteen elke keer weer staan. Maar via de CP kun je er niet meer komen( kozakkenveer) . Dan maar eens er rond omheen gereden.

Van hieruit heb je kijk op de CP in Veessem.

Categories: Elburg, Loenen, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: