Tussen Maas en waal


15-05-2020

We gaan drie daagjes richting het zuiden. Benno heeft weer eens op de vrijdag vrij, dus hij kan mooi wat werkzaamheden thuis verrichten. Ik moet nog werken tot 12.00 uur. Daarna is het lunchen, douchen de laatste dingen pakken en gaan!!! Niet zo ver, want we vertrekken pas s’middag tegen 14.00 uur. En willen niet zo lang rijden.

We nemen niet vaak een CP, maar via Facebook/Park4Night vinden we een mooie plek in Lathum/Giesbeek. Jachthaven ‘t Eiland. Ontvangst op de CP is zeer vriendelijk! Alles is ingericht volgens de RIVM voorzorgsmaatregelen en de uitleg is zeer uitgebreid. De eerste indruk is 👌🏻

De coördinatie voor deze plek is

GPS N 51˚59´19˝, E 6˚2´58. N 51.988870, E 6.049620

Voor €15,50 heb je een plek aan het water, gratis WiFi, gratis electriciteit, gratis kopje koffie/thee tegen inlevering van een waardebon. Eten kun je bestellen en word bij je camper afgeleverd. Das toch perfect!! Wij maken wij daar geen gebruik van. We hebben een heerlijke broccoli ovenschotel van de Appie! Via een poort, kan je over de dijk je hond uitlaten. Buiten kantoor uren gaat de poort op slot, en met een code kan je hem weer openen.

We zijn met de fiets richting Giesbeek gegaan. Ongeveer 5 minuten. Wij vonden Giesbeek niet zo bijzonder. Er is een molen, die nog niet open is ivm Corona. Daarnaast zit een kleine buurtsuper, de spar 🌲 je kunt in de omgeving mooi fietsen, langs de wateren, havens en langs de zandstranden wandelen.

Het weer is nog heerlijk en hebben de deur nog open staan. Doordat het klein beetje gaat waaien, waait de deur steeds dicht 🥴 Toevallig zien we bij de buren een oplossing. Een “spin” bevestigingen van camper deur naar de voor portier deur van camper. Waait niet meer dicht.!! Bedankt buurtjes !!! Niet de oplossing voor altijd, maar voor even helpt het.

16-05-2020

Vanmorgen wakker geworden en de zon scheen alweer volop. Benno heeft koffie gezet, en is gaan vissen.

Na de koffie stukje gewandeld met “ de dames”, langs het water. Er is een groot,lang stuk zandstrand.

Richting Pannerden gereden. Een kijkje nemen bij Ford Pannerden, en kasteel Doornenburg. Helaas moeten we de Nederrijn over steken met de veerpont. En de weg ernaar toe is erg stijl naar beneden, en dan weer de pont op (omhoog). Uit ervaring komt dat niet goed. Dan gaat onze buis, aan de achterkant (voor de hengels) over de grond.🥴
Omgedraaid en nu richting Batenburg.

Voordat je Batenburg in rijd, zie je een molen. Die is speciaal omdat het een rieten dak heeft. Komt niet vaak voor in Nederland.

https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/batenburg

Bij Kasteel Batenburg de “koetse” geparkeerd en richting de ruïne gelopen. Want meer is er niet meer over. Je kan niet naar binnen, want de poort is dicht. Maar je heb een goed overzicht van de ruïne 😉 er staat weinig meer.

En weer door!!! Via binnendoor wegen, langs de Maas richting Slot Loevestein gereden. Ook daar is het Slot gesloten, maar we hebben wel een wandeling gemaakt door de weilanden. Er stonden nog enkele campers meer, maar was niet druk.

We zijn beland in Maren-Kessel. Vorig jaar deze mooie vrije plek gevonden.

Omdat er veel wind was, zijn we verder getrokken naar Oijen. Bij de veerpont, een mooie vrije plek. Hier hebben we genoten van een schitterende zonsondergang.

17-05-2020

Vanmorgen deed ik de gordijnen open van de camper en de zon schijnt alweer, en de koeien loeiden in de wei. ook een Koekoek hoor je in de verte. Heerlijk, echt genieten om zo wakker te worden.

Benno was natuurlijk al vroeg op. En zat alweer op zijn favoriete plekje aan de waterkant. Met mok koffie in de ene hand en een hengel in de andere hand, genieten langs de Maas. Wat een vrijheid. Indy was ook niet bij het water weg te slaan. Had weer een vast stek gevonden.

We moeten vandaag weer op tijd naar huis, ivm vanmorgen een klein familie feestje, en in de middag een High Wine met dochter en schoondochter.

Volgende week maar drie dagen werken en dan weer lang weekend vrij. we weten nog niet waarheen, dus als iemand tips heeft of leuke stekjes weet? Laat een reactie achter. Waarschijnlijk word het Limburg of Zeeland. Of toch een andere richting.

Categories: Nederland

2 comments

  1. Fijn dat jullie er weer op uit gaan. Geniet er van! Jullie staan op een leuk stekkie daar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: