Rondje frieslân


01-05-2020.

We hebben een tijd geen berichten meer gepost. De laatste weken is heel Nederland, heel Europa, heel de wereld in de ban van de Corona. Alles is op slot, 1 1/5 mtr afstand, handen wassen en nog veel meer maatregelen. Na een lange tijd werden de regels een klein beetje versoepeld.

Dan begint het te kriebelen… voor ons maar denk voor zoveel camperaars. Mooi weer, eindelijk na de winter, camper eindelijk uit de stalling. Wij hebben de camper bij huis, en schorsen hem niet. Kunnen dus gaan wanneer we willen.

De omstandigheden zijn versoepeld. 1 1/2 mtr afstand, camping/camper plaatsen open, als je eigen voorzieningen hebt. Sanitair/douche. Wij staan vaak vrij, en hebben alle voorzieningen.

Ja we gaan het doen, we gaan weg, maar waar naar toe? Noorden of het zuiden? Noorden! Alles ingepakt en “ Here we go”. De voorspellingen voor het weer is iets minder, maar dat vinden we geen probleem. Na regen 🌨 komt zonneschijn. ☀️

We zijn gestrand in Vollenhove. Vollenhove is een kleine stad in het noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel. We hebben de koetse aan het water geparkeerd en zijn richting centrum gelopen. Niet groot maar wel een paar mooie straatjes. In het park ligt ruïne Toetenburg.

Ruïne Toetenburg

Intussen het centrum doorgelopen. Vergeten om paraplu mee te nemen, en wat gaat het doen? Regenen!!! Snel terug, maar intussen word het ook al weer droog..😖 de zon komt tevoorschijn en het word nog een mooie zonnige middag.

Vooraan zijn parkeerplaatsen voor auto’s en enkele voor campers. Normaal kun je er ook stroom gebruiken. Nu zit er een vuilnis zak overheen. Wij zijn naar achteren gereden en staan mooi aan het water. Later op de avond kwam er nog 1 camper bij.

02-05-2020

Goedemorgen.

Vannacht veel regen en onweer gehad. De regen die op het dak tikt vinden wij wel prettig om te horen, alleen die donderslagen 🥴 dat houd mij dan weer wakker.

Na ontbijt en de koffie zijn we vertrokken naar Marknesse. Thuis had ik enkele vrije plekken opgezocht waar we evt konden gaan staan. Zo ook in Marknesse. Aan de Viswaterweg. Op deze plek zouden wij, niet gaan staan. Er zit een dijk tussen. Verder is het waarschijnlijk geen verkeerde plek voor anderen. Wij staan liever rechtstreeks aan het water. Uitzicht over het water.

We rijden tussen de bollenvelden door. Geweldig!!😍

Het dorpje Blokzijl! Een gezellige dorp, met mooie kleine steegjes, sommige steegjes zouden beter 1 richting kunnen worden. 

Daarna richting Jirnsum. Ook een vrije plek aan het kanaal. Maar daar waren ze nu aan het baggeren, dus die kon ook door gestreept worden. Hier hebben we onze lunch( zelfgemaakte pasta) genuttigd.

Zo reden we door en langs vele kleine dorpjes, langs vele meren. Slotermeer, Tjeukemeer, Heegermeer, Morra, Olde Karre en nog veel meer.

Aangekomen in Woudsend .

Woudsend in het Fries heet het Wâldsein. We hebben de koetse aan de kant gezet en lopend het dorpje verkend.

Foto hierboven

Een gevel die opendraait en verandert in een garage.
Het is bijna niet te geloven, maar op de Midstrjitte 15 in Woudsend is er een.

https://www.woudsend.fr/poortwoning/

Friesland kent de Elfstedentocht. Woudsend heeft een Elfstegentocht. Via een app kun je de route volgen.

https://elfstegentochtwoudsend.nl/app/over-de-elfstegentocht/

Zwerf door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en bekijk Woudsend eens door andere ogen.

Vandaar richting de Afsluitdijk. Ik ben altijd van het vele foto’s maken, in elke straat/weg, om elke bocht wil ik wel een foto maken. Maar helaas, benno rijd sommige plekken zo snel voorbij. Zo ook bij de Afsluitdijk 🥴

Het zou een weekend Friesland worden, maar de planning is al weer veranderd. We rijden zo door naar Zuid Holland.

Bij Den Oever zagen we rook in de verte. Benno had direct in de gaten dat het om een paling rookwagen ging. 

Zo rijden we door richting Hoorn. Daar staan we op een vrije plek.

Mooie plek, maar eigenlijk mag je hier dus niet staan🙈 Een lokale bewoner( van 1 van de boten, kwam dat vertellen. We hebben gezellig gekletst samen en we kregen de sms code van het hek. Ja, want die ging om 21.30 avonds dicht. Stond nergens aan gegeven, toen we binnen kwamen. Dus wij wisten het niet. Smorgens zou tegen 10 of 11 uur weer open gaan. Of iemand moest eerder vertrekken vanaf deze locatie. Dan was poort ook open. We hebben hem vriendelijk bedankt 👍

03-05-2020

We hebben snachts totaal geen auto’s gehoord, alleen ganzen en andere gevogelte. Top, heel relax!!!

Vanmorgen scheen de zon al volop. We hebben de stoelen buiten gezet en daar de koffie en broodje genuttigd. Tevens de gelegenheid om beide een douche te nemen en de koetse op gebruiken. Daarom zijn we iets later vertrokken dan normaal. 😂

Vandaar zijn we richting Edam gereden. Mooie klein dorpje, mooie gevels, mooie steegjes, veel slootjes( kennen we bij ons in Oosten niet).

Door naar Volendam. Ook zo’n geweldig dorpje! Zo jammer dat toeristische winkels gesloten zijn, dus geen foto maken in klederdracht, souvenir is er niet te krijgen, restaurants dicht…..

Langs de kade verkopen enkele handelslui paling , haring en andere soorten vis. Overal word wel de Corona regel in acht genomen!!!

We stonden geparkeerd op de grote gratis parkeerplaats. Er is wel een CP, maar daar moet je voor betalen, overdag €6,-/ savonds €14,– wel alles inclusief. Keurig verzorgd!

Doorgereden naar een plek zoals we dat noemen ” onder de rook van Amsterdam ” Amsterdam Noord. Mooie stek aan het water. Dus Benno kan weer vissen!!!

Categories: Nederland

2 comments

  1. Veel plezier. Wij waren ook al op pad in Drenthe. Erg mooi daar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: