Burgh Haamstede


01-11-2019

Vanmorgen zijn we vertrokken richting Zeeland. We gaan samen met mijn schoonzus en zwager een weekend op stap. Zij hebben geen camper, maar gaan met de caravan. Het is al weer heel wat jaren geleden dat we samen op vakantie gingen. Toen onze kinderen nog jonger waren.

Het is ook a een tijdje geleden dat we met de “koetse” weg zijn geweest. Na de vakantie, ging het normale leven weer door. Werken, verjaardagen, vele feestjes…..Dit is het eerste weekend dat we kunnen. Ook schoonzus en zwager konden niet eerder. 🙁 wat kunnen we toch druk zijn met z’n allen. Een dag is zo voor bij, een week is zo voorbij, eindelijk weekend, maar ja dat weekend is ook gauw weer ten einde. En ga zo maar door. We denken zo vaak, dat we het rustig aan moeten doen, dat willen we ook graag, maar er komen vanzelf weer allerlei dingen op ons pad voorbij, waar we niet onderuit kunnen.

Daarom vinden wij het zo fijn om tussendoor even met de camper weg te gaan. Je hoeft nog niet eens zover weg te gaan. We hebben zoveel plekken nog niet gezien, ook bij ons in de buurt.

Onderweg hadden we enkele kleine files, dat is dan ook bijna niet te vermijden in Nederland.

Aangekomen in Burgh Haamstede. Gelukkig hadden ze nog een plek voor ons op de camping. Zodat we niet ergens anders in de omgeving iets hoefden te zoeken. Duitsland heeft vandaag vrije dag, dus we hadden verwacht geen plek te krijgen. Omdat vele Duitsers vaak richting Zeeland gaan.

Nadat we de koetse op de plek hadden gezet, hebben we een korte wandeling over het strand gemaakt.

Camping Ardoer Zeeland

Onderweg kwamen we nog een Jutterhuis tegen. Momenteel huisvesten er vleermuizen.

Kabouters ????????

We hebben naderhand gezellig ff wat gedronken bij lokale restaurant.

Thee zakjes hebben mooie teksten ……Heel verrassend 😉

Avonds bij bistro West heerlijk gegeten. Het restaurant is op loopafstand, vriendelijke bediening, kaart is wel beperkt.

Bistro West

Rondje gereden

02-11-2019

Smorgens waren we alweer op tijd wakker, zoals gewoonlijk. Kun je uitslapen in het weekend, zijn we al wakker voor het licht word. Onze interne klok is duidelijk aanwezig.

Na een kop koffie (dat is het eerste wat Benno smorgens doet-> Koffie zetten), vertrekken we van de camping. We zijn het niet gewend om op een vaste stek te staan. Het begint te kriebelen om een stukje verder te gaan, dan alleen de camping.


We rijden richting de PlompeToren in Koudekerke. De toren van 23 meter hoog is een restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp op Schouwen Duiveland. De toren staat helaas in de steigers.

http://www.plompetoren.nl/

We maken een mooie rit langs het water, via Burghsluis richting Burgh Haamstede. In de verte zien we een mooie gekleurde molen. Via de achterkant van de AH, kom je op een parkeerplaats voor de molen. Via een korte wandeling, zien we verschillende kleinere (wind)molens. Tevens is onder de molen een pannenkoeken restaurant gevestigd. Het weer was vandaag iets minder, maar wanneer het zonnetje schijnt en iets warmer is, dan is het hier denk ik goed vertoeven. Ook voor de kids

https://pannekoekenmolen.nl/


Na kop koffie bij zwager en schoonzus in de caravan, gaan we op weg naar Ouwekerk. Daar staat het watersnoodmuseum. Voor € 10,50 pp krijg je toegang tot het museum. We vonden het een hele leerzame en interessante rondgang door het museum. De Moeite waard.

https://watersnoodmuseum.nl/


Panorama video over water

Via Zierikzee en de Zeelandbrug richting Veere gereden. We hebben de auto van zwager en schoonzus bij ons. We hebben de camper op de camping achtergelaten.

Veere, is een hele gezellige stad. Met een haven, gezellige restaurants, leuke gezellige winkeltjes. Waar de heren niet blij mee zijn ;-), ze blijven wel buiten wachten, al die geuren van de kaarsen en snuisterijen vinden ze maar niks.

https://www.vvvzeeland.nl/nl/eilanden/walcheren/dorpen-en-steden/veere/

Vandaar via de Oosterschelde kering, deltawerken, Neeltje Jans weer terug naar Burgh Haamstede.

https://www.neeltjejans.nl/ http://www.deltawerken.com/

Avonden zijn altijd gezellig met de spelletjes die we bij ons hebben. Voor de eerste keer Triominos gespeeld. Schoonnzus had dit spel in de caravan liggen. Wat een geweldig spel. Wanneer we thuis komen, ga ik ook op zoek naar dit spel.

03-11-2019

Ook deze ochtend al weer vroeg wakker, en na de koffie weer op pad. Wederom richting de Plompetoren. De Camper geparkeerd aan de oever, daar een bolletje gegeten. Benno heeft z’n vis hengel gepakt en is even gaan vissen. Zo kon ik mooi foto’s maken. Er was een mooie zons opgang. Dat blijft altijd mooi om te zien.

Onze plek op de camping

Na een laatste strandwandeling, hebben we een kop koffie gedronken bij een lokale bakker. Wat een gezellige bakkertje is dat. Geen woorden voor, zie de foto’s.

Gezellig bakkertje
Buiten
http://www.burgh-haamstede.nu/bakkerij-sonnemans-burgh-haamstede/

Bij thuis komst waren mijn koffie mokken binnen gekomen. Blij mee!!! Gekocht bij—>> https://www.wearetravellers.nl/

We hebben een gezellig weekend Zeeland gehad. Het weer viel gelukkig nog mee, enkele buitjes, en af en toe kwam de zon een kijkje nemen. Wij zouden normaal doortrekken naar andere plaatsen en dan daar overnachten. Hebben we dit keer niet gedaan. Zijn hele weekend op deze camping gebleven. https://duinoord.ardoer.com/nl/
Categories: NederlandTags: , , , , , , ,

2 comments

  1. Vaker een weekendje weg met de camper? Van te voren gewoon in je agenda inplannen! Wij plannen bijna elke maand minstens één weekend!

    En inderdaad… Nederland biedt ook genoeg leuke plekjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: