Weekend Eersel


23-08-2019

Na een drukke dag werken, had ik savonds met dochter, schoondochter en haar moeder een High Wine bij ons in het dorp.

Daarna zijn we vertrokken richting Zutphen. Daar zijn we wel vaker geweest, maar het was voor ons deze keer even een tussenstop voor dit weekend.

Zutphen

Zutphen is 1 van de Hanzesteden. Altijd leuk om te bezoeken. Wij stonden op deze CP.

CP Zutphen

24-08-2019

Onze Indy vermaakt zich weer …. ze zit altijd uren over het wateroppervlak te kijken

We gaan naar een nichtje en haar vriend. Ze staan op de camping Ter Spegelt in Eersel.

Camping Ter Spegelt

Het is een hele mooie camping. Van alle gemakken voorzien, Er zijn verschillende vijvers, voor het zwemmen, evt surfen, maar ook om te vissen. Het sterrenbad( binnenbad) is ook geweldig.

Wij konden er ook overnachten. €52,–, dat gaan we dus niet doen!!! We staan nu ongeveer 300 mtr verder op, op een mooie vrije plek.

Indy heeft haar plek ook weer gevonden 😂

De temperatuur is vandaag weer top!! We konden onder de luifel niet meer zitten🥵

Samen een verfrissende duik genomen in de zwemvijver, heerlijk die afkoeling. Gezellige BBQ en natuurlijk FC Twente-Heerenveen gekeken.

Tegen 23.00 uur richting de koetse terug gewandeld. Na een slaapmutsje gedronken te hebben, dachten we een rustige nacht te hebben.

Op een gegeven moment hoorden we veel gelach, en dat kwam steeds dichterbij. Toen was het stil, en ineens een heel hard gebonk op de camper, weer gelach en hard wegrennende jongeren. Je schrikt gaat kijken maar iedereen is al weg. Je probeert te slapen maar na een tijdje hetzelfde weer. Dit gaat ongeveer vier keer door. Slapen doe je niet, want je verwacht elk moment weer het gebonk!

Gegeven moment is Benno achter ze aan gelopen. Blijkt dat iets verderop een kampeer boerderij is. Daar zaten dus de groep jongeren onder de luifel. Benno zei tegen de jongens ” jullie houden ons toch wakker, kan ik net zo goed een biertje met jullie gaan drinken”.

De jongens keken zeer verrast. Ze hadden verwacht dat hij boos zou worden. Zo gezegd, zo gedaan. 1 van de jongens kwam naar mij toe, klopte nu netjes aan en vroeg “Mevrouw Gerdie, uw man drinkt biertje bij ons , wilt u er ook bij komen zitten?”

Ben maar mee gegaan en we hebben samen wat gedronken, en veel gelachen. Waren jongeren uit Vlaardingen, die in de kampeer boerderij verbleven, en snachts terug kwamen van avondje stappen in Eindhoven .

Ondertussen begon de haan al te kraaien, en werd het al wat lichter buiten🙈

Werd nu echt tijd om naar bed te gaan! 🥴 De jongens hadden ons nog wel uitgenodigd voor het ontbijt. Maar dat hebben we afgeslagen.

25-08-2019

Richting huis. Het wil vandaag weer warm worden, rond de 32 graden. Dus op tijd vertrokken. Wel later dan wat we normaal altijd vertrekken. Door onze korte nacht rust was het 9.30 uur.

Vanmiddag op de fiets naar een optocht, in een dichtbij gelegen dorp.

Dorpsfeest Markelo
Categories: Eersel, NederlandTags: , , , ,

2 comments

  1. Zo’n high wine ziet er goed uit! Nog nooit van gehoord… Twentse uitdrukking?

    Goed gereageerd Benno!

    • Weet niet of het iets Twents is, het is gezellig samen wijn drinken, verschillende soorten. Met evt wat tapas of wat anders erbij. Lijkt op High Tee… kennen jullie dat wel?

      Ja vond ook heel gewaagd van hem. Maar het liep goed af👍

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: