Ook wij kunnen pech krijgen op een vakantie šŸ˜


2-08-2019

Even een rustig ochtendje. Douche , wasje gedraaid, camper opgeruimd. De zon komt alweer te voorschijn. We hadden voor we aan de vakantie begonnen, gedacht dat het kouder en natter in Noorwegen zou zijn. Maar tot nu toe (twee weken) , twee dagen regen. Das toch fijn!!!!

Bij het pontje van Hodnanes naar Jektevik, moesten we half uurtje wachten. Konden we mooi even lunchen op het bankje

Tijdje te hebben gereden komt er weer de melding dat de koelstof vloeistof te heet is. šŸ„“ We kunnen verder niks raars ontdekken. En na een tijdje dat het afgekoeld is, kunnen we weer rijden.

Maar nu komt het steeds vaker voor, bepaalt moment sloeg de motor totaal af. Konden nog net op tijd bij de bus strook stoppen. 100 mtr verderop is een tankstation Shell, na afkoeling daar naar toe gereden.

En dan toch maar de alarm centrale gebeld. De centrale zou het melden aan de Noorse collega’s. Na een half uur kreeg ik sms dat de Noorse centrale het zou overnemen.

Het is nu twee uur verder. Nog niks gehoord, niks gezien. šŸ˜«

update: na 3 uur komt er eindelijk een sleepwagen!! Ja en nu? Worden we weggesleept? Waar naar toe? Voor hoe lang? Word niet gerepareerd?

Blijkt dat ze alleen ons wegslepen naar een garage. Rest?? Tja regel zelf. De eigenaar van de shell heeft ons ook goed geholpen, samen met de chauffeur van de sleepwagen, hebben ze een garage voor ons gevonden. Helaas geen 24/7 uur service. Dus we moeten wachten tot maandag, dat we geholpen kunnen worden. Het is weekend. Dus alles dicht. De man van de Shell had aangeboden dat we bij hem thuis konden logeren met de camper. Heel dankbaar, maar we kozen toch voor een vrije plek.

De sleepwagen is achter ons aantreden naar een plek, waar we de komende drie nachten overnachten. Mocht de camper uitvallen, kon hij ons alsnog afslepen. Heel fijn dat hij dat deed. Na afscheid te hebben genomen, zijn we richting onze plek voor de nacht gereden.

Tis een mooie plek aan het water. Daar hebben we weer geluk mee.

Nu is het afwachten of de garage maandag kan vinden wat kapot is, en of het op voorraad is of besteld moet worden!!! Als besteld moet worden hoelang duurt dat? Woensdag moeten we wel de boot halen šŸ„“

Het is 318 km rijden en geeft ongeveer 5 uur aan. Afwachten!!!

Categories: Noorwegen 2019Tags:

2 comments

  1. DAt is balen voor jullie, zeg! Heel veel succes en maak er wat van!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d