Lom


31-07-2019

Vanmorgen richting Otta/Lom. We rijden een hele andere omgeving in. Veel meer bos. Wel vele watervallen onderweg. Ook vele watervallen, die droog zijn geworden. Sommige steden die we door rijden lijken wel verlaten spookstadjes. Totaal geen mensen, geen verkeer . Bjorli, Lesjaskog E136. Tis niet de kant van Noorwegen die wij leuk vinden

Het weer is iets minder. Droog maar iets frisser.

m

In Lom de staafkerk bezocht. Drukke toeristische stad. Via de weg 55 gereden. Vandaar de afslag genomen richting Jotunheimen.

Via de visdalsvegen een weggetje van 18 km gereden. En terug . Mooie omgeving .

We vervolgen de 55. Onderweg zoveel moois weer gezien. Gestopt bij een uitkijkpost. Een rondje gewandeld. In de sneeuw gestaan. Jaja… tog nog. 😉 mooie gletsjers op afstand.

Het was er koud. Jas aan!! 7 graden.

Daarna door gereden naar Orns. De weg is erg smal, de tunnels zijn extreem donker. Very spooky. Tegenligger zie je pas op het laatst, je moet snel remmen, niet te ver naar de kanten, de rondingen van de tunnel zijn erg ruw.

Onderweg begon het lampje te branden van de koelvloeistof. Kennis gebeld, en gevraagd wat er aan de hand was. Misschien sensor kapot. Want de temperatuur meter stond normaal. We hebben laten afkoelen, en de camper reed weer. We houden wel in de gaten, maar wat moet je in de gaten houden. Temperatuur meter werkt normaal. 😖

Daarom te laat bij de het pontje. Dan maar hier overnachten. Heel vervelend 😉

We kregen bericht van vrienden , die we in Geiranger gesproken hadden, dat ze vast zaten. Een overstroming. Modder stroom

Categories: Noorwegen 2019Tags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: