Richting Nigardsbreem gletsjer


28-07-2019

Bijna iedereen op de camping was aan het inpakken, om te vertrekken. Wij dus ook. Het zou weer een hete dag worden. We willen graag richting Nigardsbreem gletsjer.

We hebben hele mooi berg pas route gereden. De pas bevindt zich in Luster en Lom. . Sognefjellsvegen, onderdeel van County Road 55. De Sognedalsveien over het Sognefjell in Noorwegen is met 1440m de hoogste bergpas van Noorwegen en heel Noord-Europa.

Was soms best wel ff spannend, ivm de smalle wegen, en tegemoet komend verkeer. Maar het is echt een geweldige route, vele up’s en downs. Vele bochten, en een schitterend uitzicht.

Aangekomen bij de Gletsjer. In het begin heb je het bezoekerscentrum. Vandaar kun je naar beneden rijden om te parkeren bij de gletsjer. Je komt wel door een tol poortje. NOK 90,–

Het was redelijk druk, naar konden nog een plek vinden. Vandaar kun je lopend naar de gletsjer of met de boot. Die trouwens maar halverwege gaat, dus dan moet je nog wel 1,4 km lopen. Totaal is het 2,80 km.

Wij hebben gekozen om te gaan wandelen. Nou ja, wandelen….. tis over rotsen,stenen, tussen watervallen, beekjes tussendoor etc. Goede schoenen is aanbevolen. Naar wel een mooie wandeling.

Nigardsbreen gletsjer

Naderhand zijn we op de camping gaan staan, vlakbij de gletsjer.

De eigenaresse is een oud vrouwtje van in de 90. Nagevraagd 😉blijkt 83 te zijn . Kan geen andere taal als Noors. Maar er zat wel een jongere vrouw, die ons geholpen heeft. De oude vrouw wil stoppen met de camping, en schoondochter over nemen. Zijn heel vriendelijk. Je kunt alleen cash betalen, geen pin. De douche en toilet zijn gedateerd, maar wel schoon!!

Ga je naar het toilet dan zit ze nog steeds onderuit gezakt in de bank. Daar zat ze ook al toen we aankwamen.😂 je zegt ff gedag en ze lacht baar he. Heel vriendelijk, eigenlijk wel grappig.

Er stromen verschillende beekjes om de camping. Dat hoor je wel. Wat een geweld heeft dat water.

Categorieën:Noorwegen, Noorwegen 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: