Rurberg


20-04-2019 Aan de Rursee is een camperplek gerealiseerd aan de “in den Höfen 2, 52152 Simmerath”. Het ligt mooi aan het water. De parkeer automaat was defect,maar konden dus betalen bij de andere betaalautomaat, paar honderd meter verderop. Alleen die was te betalen tot 19.30 uur savonds en daarna was het gratis. Helaas pindakaas. Goedkope plek……

Op het meer word gevaren met rondvaart boten, surfers en kleine motorbootjes.

Het ontstaan van de Rursee.

De Rursee is in het begin van de 20e eeuw ontstaan. Vroeger waren op deze plek, in het Rurtal, bossen, weilanden en landbouwgrond maar ook dorpjes.

Doordat er vaak overstromingen optraden is er begin 1900 besloten een stuwmeer aan te leggen om deze overstromingen tegen te gaan. Hier is de Rursee, de Rurstausee, ontstaan.

In de loop der tijd ontstonden zo de Rurtalsperre en de verderop gelegen Urfttalsperre, in de aansluitende Urftsee. Hier stroomt de rivier de Urft uit richting Gemünd.

Het aanleggen van de stuwmeren had niet alleen als doel om overstromingen in het gebied tegen te gaan maar het zorgde ook voor de drinkwatervoorziening en elektriciteit in de Eifel.

Zo is de Rursee één van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Enkele cijfers: Lengte 10, 6 kilometer en opslag Stausee circa 202,6 miljoen m3 water.

Categorieën:Duitsland, Eifel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: