Route


Ben al weer een lange tijd de route aan het veranderen. Veel route’s van mede camperaars door gespit, informatie opgezocht op het internet. Conclusie is wel dat je niet te snel overal voorbij moet gaan, dat er op elk moment wel wat te zien is. Mij kennende, zal mijn man dat niet leuk vinden, want ik wil overal graag een foto van. Zie overal wel iets leuks wat ik vast wil leggen. En steeds vanuit de camper, vind ik de foto’s nooit zo mooi worden. Hieronder enkele linken waar ik heb rond gesnuffeld. Er zijn zoveel websites waar je informatie kunt vinden, gewoon googelen op Noorwegen/ Camper routes/Wildkamperen etc… 🙂 Overal neem je wel iets over, onthoud je iets.

https://www.visitnorway.nl/

https://www.anwb.nl/vakantie/noorwegen/informatie/tol

https://www.freeontour.com/nl

http://cordestravel.nl/noorwegen/douane-noorwegen/

https://www.noorwegen-rondreis.nl/vakantie/camperreis

Bij mijn eerste route, die ik geplaatst heb, wilde ik te snel gaan, veel te ver Noorwegen intrekken. Je kan niet in drie weken heel Noorwegen zien 😉 Las op vele pagina’s dat je geen snelheden en vele km’ters kunt halen op een dag, en dat moet je ook niet willen. Dus dat heb ik dan maar aangepast.

Vanuit Kristiansand wilde ik graag langs de kust rijden, en dan zo via het westen omhoog. Daar zijn natuurlijk veel Fjorden die ik natuurlijk gezien moet hebben, maar in werkelijkheid lukt dat nooit. Denk dat er veel tijd in gaat zitten dat we ook steeds de Ferry moeten nemen. En hebben geen zin om de laatste dagen maar te gaan racen om op tijd de boot te halen. Want die hebben we al gereserveerd voor een vaste datum.

Kom er dus ook achter dat je ergens naar toe wilt, maar dat er geen korte weg naar toe gaat. Je moet soms heel eind om rijden. Dus dan moet je keuzes maken, wel naar toe rijden, of toch de andere kant op.

Gedachten, wel of niet naar Oslo?? Heb het toch maar in de route opgenomen. Lyseboth, Hardanger, staafkerken etc.. Zo heb ik deze route zo’n beetje in elkaar gezet. Voor mezelf opgeschreven , wat we zekers graag willen zien, die vast gepind en daar om heen gepland. Soms wel schuiven, passen en meten, ivm de vele wateren, bergen…….. En onze ervaring is al wel, dat wanneer we onderweg zijn, het nog wel weer verandert. Maar dat zal ik dan ter zijner tijd hier wel weer vermelden. Ssssttttt 😉 tot nu toe word het deze route!!

deze route moet het worden 🙂
de eerste route
Categories: VoorbereidingTags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: