Andernach


19-04-2019 Vrijdag morgen weer op tijd vertrokken richting Andernach. Daar gaan we de koud water Geiser bekijken.
Geiser (Geysir) Andernach is de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Het water komt tot een hoogte van wel 60 meter.

https://www.geysir-andernach.de/

We kwamen op de CP aan. Het was er al heel druk, en we hebben eerst een rondje gereden, kijken waar nog plek was. Vind wel dat ze campers heel onvoordelig neerzetten. Half op een plek, of waar 2 kunnen staan ze zo dat er geen meer naast kan. Een plek gevonden. Maar waar moet je betalen? Rondgelopen en rondgelopen, maar konden geen betaal automaat vinden of iets anders waar op lijkt dat je geld achter kunt laten. Dan toch maar een mede camperaar gevraagt. Blijkt dus dat een beheerder twee keer per dag langs komt en dan het geld int. Dat je het maar weet……… 🙂

https://www.campercontact.com/nl/duitsland/rheinland-pfalz/andernach/7749/wohnmobilstellplatz-andernach

http://www.park4night.com/lieu/12785/

Van onze plek is het eventjes lopen naar de steiger, waar de boot aangemeerd ligt, en info centrum( voor de kaartjes). Voor bezoek aan de Geiser.

Waterstanden
Info Centrum
De Boot
In de verte de CP

Voor €15.00 heb je een kaartje voor de boot reis richting geiser en ook voor inlichting centrum. Het is een reis van ongeveer 15 minuten naar de geiser. Met ongeveer half uur gaat de boot terug.

De CP gezien vanaf de boot.
Op de boot kon je eten en drinken bestellen

We hadden schitterend weer. Boot was ook behoorlijk vol. Vandaar moet je een klein stukje lopen en je komt bij de Geiser. Het was even wachten totdat de geiser “in Beweging” kwam. Naderhand met de boot terug. Je kon voor die tijd of na de boottrip richting informatie centrum gaan om daar een meer info te vinden omtrent de Geiser.

De camperplek was, camper aan camper. Niks voor ons dus doorgereden richting Mari Laach. Daar hebben we een mooie vrije plek gevonden, in Wassenach. Vlakbij het Laachermeer. Heerlijk rustig, alleen, vrijheid … In de buurt is een goed en vriendelijk restaurant.


https://www.maria-laach.de/
Categories: Duitsland, Eifel

1 comment

  1. Goeie tip, daar gaan wij ook eens heen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: