Op weg naar Zaanse Schans, blijven steken in Amsterdam


We zouden dit weekend niet weggaan. Maaaarrrr het is/werd mooi weer. En dan ons kennende…. Spulletjes gepakt, honden mee, alles in de auto en richting camper. Die hebben we gestald enkele km verderop.

Op dat moment is de keuze, welke kant gaan we op. Richting noorden, zuiden, westen of Duitsland in. Wilde altijd al een keer naar Kinderdijk of Zaanse Schans. Dus die richting dan maar op. Het word Zaanse Schans!!

Op weg hebben we enkele kleine files. Komen dichterbij bij de randstad. Tja de snelweg af bij Amsterdam noord, richting een Vrije plek. Dus een tussenstop( 😂echt nodig , tis wel een heel eind rijden 😉 )

http://www.park4night.com/lieu/80770/


Daar aangekomen, zien we een grote ruwe parkeerplaats. Een hele drukte. Oude mooie schepen. Veel kunstwerken en mooie Graffiti. Er is een gezellige druk bezocht restaurant/bar.

http://www.pllek.nl/

Heel gezellig, tis een oud fabrieks pand, omgetoverd tot music bar/restaurant. Er zou die avond muziek zijn tot 3.00 uur😫 plus we vonden de omgeving om te overnachten niet echt veilig. We zien het al voor ons, wij een avondje naar centrum, komen terug en dan is onze camper vol met Graffiti. 😉 Zijn daarom doorgereden naar city camping Amsterdam.

We blijven hier deze nacht, en morgen blijven we ook in Amsterdam. Iedereen kent het centrum van Amsterdam, maar wij willen morgen de buitenwijken verkennen op de fiets.

http://www.amsterdamcitycamp.nl/?lang=nl

We zijn dus op de city camp van Amsterdam gaan staan. Wij staan altijd graag vrij, en voor zo weinig mogelijk. Maar hier betaal je voor 1 nacht €18,— hond €1,— stroom €4,— en jaja staat niet vermeld maar toeristen belasting van €7,— komt er nog boven op!! Hier is plek voor 100 campers. Volgens mij is de plek nog in aanbouw

In de avond richting de veerboot gelopen. Daar kun je gratis naar Centraal Station. Je kunt nog terug tot 2.45 uur in de nacht. Zoals velen zijn wij ook even over de red light district gewandeld. Wat een drukte. Wij als Twentenaren kennen die drukte niet zo als hier. Heb de foto’s gemaakt met mijn Iphone, maar de volgende keer toch mijn camera mee. De avond foto’s worden niet zo mooi. Met de camera wel.

Vanmorgen een wandeling naar de markt voor verse broodjes. Onderweg kwamen we deze mooi versierde fietsen tegen op een brug.

👍Na de koffie de fiets gepakt en weer richting veerpont gefietst. Nu konden we mooie foto’s en film maken. We hebben van alles gezien, van de duikboot op het IJ, Anne Frank huis, Albert Cuip markt, Vondelpark, de grachten, museum plein, Veronica schip en zoveel meer. Omdat we met de fiets waren, hebben we veel gezien van de rand van Amsterdam. De binnenstad kent iedereen bijna wel. Zo ook amsterdam noord, waar we met camper stonden. Veel graffiti, kunstwerken, mooie boten….heel anders dan de binnenstad.

Op weg terug richting camper, weer langs de boot van GreenPeace de Esperanza gefietst. Er was een Open Dag. Geweldig, We mochten de boot van binnen bekijken , rondtoer genomen met een gids. De rondtoer was in het Engels, om dat de bemanning veel nationaliteiten heeft. En de gids ook 1 van hen was.

https://www.greenpeace.org/nl

Categories: Amsterdam, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d