Santa Claus


Als iemand je ooit nog vertelt dat de Kerstman niet bestaat, verwijs hem of haar dan door naar Rovaniemi in Fins Lapland. Daar woont en werkt de enige echte Kerstman.

Vaak word verteld aan de kinderen dat de Kerstman niet bestaat, maar dat is helemaal niet waar. De Kerstman bestaat wel degelijk. Je kunt hem zelfs bezoeken.

Net boven de poolcirkel ligt Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Hier vind je Santa Claus Village, waar de enige echte Kerstman (Joulupukki in het Fins) kantoor houdt. Stuur je een kaartje naar ‘Kerstman, Noordpool’, dan komt het hier terecht, in het postkantoortje waar elfjes alle brieven aan de Kerstman sorteren. Dat is een drukke baan – jaarlijks komen er zo’n 600.000 brieven en kaarten binnen, verstuurd van over de hele wereld. Deze worden bovendien allemaal beantwoord, in de eigen taal.

https://santaclausvillage.info/

Kinderen, maar ook volwassenen, reizen het hele jaar door naar deze bijzondere plek om de Kerstman en zijn rendieren van dichtbij te bewonderen. Het kan vrij druk zijn, mensen staan soms in de rij om hem te ontmoeten.

Het Dorp van de Kerstman is een Fins kerstthemapark in Rovaniemi. In het park ingericht als een dorpje bevinden zich meerdere winkels en een postkantoor waar je brieven naar de Kerstman kan sturen. Ook bevindt zich hier het kantoor van de Kerstman waar kinderen het hele jaar door de Kerstman kunnen bezoeken.

Categories: Finland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: