Soboth


Onderweg naar deze CP, heb ik vele mooie plaatjes kunnen schieten…De natuur is schitterend. Onze Camping Koetse heeft daardoor ook veel bergen en dalen moeten doorstaan. 😱 Daarom vinden we Oostenrijk ook een schitterend mooi land. Deze plek hebben we wederom gevonden via de park 4 night app. We zouden eerst naar de betaalde plek gaan bij het Freizeitzentrum, maar die was vol. Eerlijk gezegd, vind ik de vrije plek ook mooier, beter uitzicht, vrijer……heerlijk aan het water.

Er zijn nog zoveel mooie plekken die we nog niet gezien hebben, en die we nog graag willen bezoeken. De vele mooie plekken vinden we vaak via de http://www.park4night.com app. En die zoek ik dan vaak ter plekke op. Niet vooraf geboekt.

http://www.park4night.com/lieu/90845/

Deze plek is gratis. En toiletgebouw aanwezig. Verder geen voorzieningen. We stonden met twee campers, later kwamen er nog 2 bij.

Iets verder op is een betaalde CP. Bij het Freizeitzentrum. Deze camperlocatie gevonden op CamperContact: Sobother Seetreff http://www.campercontact.com/oostenrijk/steiermark/eibiswald/50149/sobother-seetreff.aspx?lang=nl_NL

Aan het meer kun je relax vissen. Binnen 10 minuten wel heel veel vis aan de haak…..Das dan wel een beetje jammer. Heb s’avonds een heerlijk verkoelende duik genomen. Het was behoorlijk warm die dag.

De Soboth is een bergpas aan de zuidwestelijke helling van de Koralpe (Slovenië: Golica ), vlakbij de grens van Karinthië – Stiermarken – Slovenië , waarvan het hoogste punt Koglereck ligt op een hoogte van 1347  m boven zeeniveau. De vooral populaire motorrijdersbergroute leidt door het gebied van dezelfde gemeente Soboth van Lavamünd naar Eibiswald . De grootste helling is 15%.

Ten oosten van de pas ligt op 1.080 m van het stuwmeer Soboth , dat een lengte van 3 km en een breedte van 1 km heeft, de grootste diepte van het meer is 80 m. In de zomer kan het meer tot 24 ° C warm zijn. Het dient als opslag voor de krachtcentrale Koralpe .

Categorieën:Camperplekken, Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: