Soboth


Onderweg naar deze CP, heb ik vele mooie plaatjes kunnen schieten…De natuur is schitterend. Onze Camping Koetse heeft daardoor ook veel bergen en dalen moeten doorstaan. ūüėĪ Daarom vinden we Oostenrijk ook een schitterend mooi land. Deze plek hebben we wederom gevonden via de park 4 night app. We zouden eerst naar de betaalde plek gaan bij het Freizeitzentrum, maar die was vol. Eerlijk gezegd, vind ik de vrije plek ook mooier, beter uitzicht, vrijer……heerlijk aan het water.

Er zijn nog zoveel mooie plekken die we nog niet gezien hebben, en die we nog graag willen bezoeken. De vele mooie plekken vinden we vaak via de http://www.park4night.com app. En die zoek ik dan vaak ter plekke op. Niet vooraf geboekt.

http://www.park4night.com/lieu/90845/

Deze plek is gratis. En toiletgebouw aanwezig. Verder geen voorzieningen. We stonden met twee campers, later kwamen er nog 2 bij.

Iets verder op is een betaalde CP. Bij het Freizeitzentrum. Deze camperlocatie gevonden op CamperContact: Sobother Seetreff http://www.campercontact.com/oostenrijk/steiermark/eibiswald/50149/sobother-seetreff.aspx?lang=nl_NL

Aan het meer kun je relax vissen. Binnen 10 minuten wel heel veel vis aan de haak…..Das dan wel een beetje jammer. Heb s’avonds een heerlijk verkoelende duik genomen. Het was behoorlijk warm die dag.

De¬†Soboth is een bergpas aan de zuidwestelijke helling van de Koralpe (Sloveni√ę: Golica¬†), vlakbij de grens¬†van Karinthi√ꬆ–¬†Stiermarken¬†–¬†Sloveni√ꬆ, waarvan het hoogste punt¬†Koglereck¬†ligt op een hoogte van¬†1347¬†¬†m boven zeeniveau.¬†De vooral populaire motorrijdersbergroute leidt door het gebied van dezelfde gemeente¬†Soboth¬†van¬†Lavam√ľnd¬†naar¬†Eibiswald¬†.¬†De grootste helling is 15%.

Ten oosten van de pas ligt op 1.080 m van het¬†stuwmeer Soboth¬†, dat een lengte van 3 km en een breedte van 1 km heeft, de grootste diepte van het meer is 80 m.¬†In de zomer kan het meer tot 24 ¬į C warm zijn.¬†Het dient als opslag voor de¬†krachtcentrale Koralpe¬†.

Categories: Camperplekken, Oostenrijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: