Slunj/Rastoke


Aan gekomen in Slunj/Rastoke. Via het centrum de borden volgen, omhoog richting CP. Vanuit hier kun je wandelend naar het centrum. Daar kon je een route volgen langs de watervallen. Bij het locale VV kon je de route gratis meenemen. Wil je met een groep/reisleider dan moet je betalen. Met z’n tweetjes gratis. Geweldige watervallen, mooie stadje. Er zijn vele restaurants, maar wij hebben het heerlijk vis restaurant “Pedro” opgezocht.

http://www.park4night.com/lieu/40553/

Je kan de plek betalen bij het cafe/restaurant/bowlingbar aan de overkant. Toen we aankwamen stonden we alleen, de volgend ochtend met meerdere camperaars.

Op de plek is een afwasgelegenheid, warm water krijg je door middel van de boiler, die door de zon word opgewarmd.

http://slunj-rastoke.com/?lang=en

Slunj biedt tal van mogelijkheden voor vakantie en vermaak. Het stadje is gelegen boven de rivieren de Slunjčica en de Korana langs de hoofdweg richting de Plitvicemeren. De stadsmuren van de oude Frankopan-stad laten nog wat zien van haar turbulente geschiedenis.

De parel van Slunj, het watermolendorp Rastoke, is ontstaan door een spel van de natuur die de blauwgroene wateren van de Slunjčica over de kalkrotsen laat lopen in de richting van de rivier de Korana. Daarbij ontstaan veel watervallen, stroomversnellingen, kleine meertjes en cascades, waartussen zich het watermolendorp genesteld heeft.
Naast zwemmen en roeien op de rustigere delen, is de rivier de Korana ook geschikt voor kajakken en kanoën op stukken waar het water wild stroomt. In het gebied rond Slunj kan ook gevist en gejaagd worden. De talrijke restaurants bieden een grote verscheidenheid aan eten en drinken, en het is ook mogelijk bij mensen thuis accommodatie te vinden.

Categories: Camperplekken, Kroatië

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d