Passo Sattel


De pas verbindt St. Jakob in het Oost-Tiroler Defereggental met Olang in het Zuid-Tiroler Antholzer Tal. Aan de zuidzijde is de pasweg slechts een rijstrook breed, zodat het verkeer er met behulp van een verkeerslichtinstallatie moet worden geregeld. Ook is de pas verboden toegang voor caravans en autobussen. Het verkeer richting Zuid-Tirol heeft groen licht gedurende het eerste kwartier van het uur, het verkeer richting Oost-Tirol heeft vrij baan gedurende het derde kwartier van elk uur. De pas is geopend vanaf 05:30 tot 22:00 uur en berijdbaar in de periode tussen half mei en eind oktober.Wanneer je de pas opgaat, zijn er vele speldebochten, en gaat het vrij steil omhoog op sommige plekken. Onderweg wel van de omgeving genieten, want de uitzichten zijn geweldig.

Wanneer je de pas opgaat, moet je rekening houden met de vele steile spelden bochten. En zekers genieten van de omgeving.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Staller_Sattel

Net na de pas, bevind zich de Obersee. Het is een grote parkeerplaats aan de voet van de berg. We hebben hier heel mooi vrij gestaan. Geen kosten, geen voorzieningen. Wat ik altijd graag van dichtbij wilden zien, zijn koeien met een z’on mooie grote bel om hun nek. En ja hoor, hier lopen ze gewoon rond in de open natuur, ook waar de camper staat. 🙂 Het uitzicht voor en achter is zo mooi….

Je kunt heerlijk rond het meer wandelen, je komt dan ook een gezellig restaurant tegen, waar je gezellig een terrasje kunt pakken voor een heerlijk verkoelend drankje of iets te eten.

https://park4night.com/lieu/62458//obersee-defreggental-landtrasse/austria/lienz#.XJKES_ZFyM8

Categories: Camperplekken, Oostenrijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: