Geirangerfjord


https://www.fjordnorway.com/geiranger/


Deze bezienswaardigheid staat ook op ons “To Do List”. Via het internet, rond gesnuffeld en mooie foto´s gezien, interessante informatie gelezen. We hopen het allemaal deze zomer mee te maken!!

Het Geirangerfjord is het meest bekende fjord van Noorwegen. De reden is simpel; dit fjord herbergt veel watervallen. Alle watervallen hebben namen gekregen. Zo kun je hier de ‘De Syv Søstrene’ (De zeven zusters), ‘Brudesløret’ (Bruidssluier) en de ‘Friar’ (Vrijer) vinden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_zeven_zusters_(waterval)

Zeven zusters waterval
‘De Syv Søstrene’

De zeven zusters (Noors: De syv søstrene) is een waterval in de Geirangerfjord bij Geiranger in Noorwegen.. De rivier Knivsflåelvane valt over 300 meter naar beneden in zeven afzonderlijke stromen. De grootste verticale val van de waterval is ongeveer 250 meter. De waterval is gelegen in de buurt van een verlaten historische boerderij Knivsflå.

De waterval wordt gevoed met smeltende sneeuw van de bergketen Geitfjellet. De beste periode om de waterval, op maximale kracht, te bezoeken is van mei tot en met juli. Per boot is de zeven zusters goed zichtbaar, maar ook vanaf weg 63 rijdend naar Eidsdal.

De legende van de zeven zusters is dat de zeven zusters speels dansend de berg af komen, terwijl de aanbidder (Friaren, een waterval tegenover de zeven zusters) speels flirt vanaf de overzijde van de fjord. De aanbidder probeert een huwelijks aanzoek te doen aan de zeven zusters aan de andere kant van de fjord, maar dat is nooit gelukt.

Bruidsluier
‘Brudesløret’

De Bruidssluier waterval valt als een lichte sluier over de rotsen dit is vooral goed te zien als de zon er op schijnt.

De Vrijer
‘Friar’

https://nl.wikipedia.org/wiki/Friaren
Categories: VoorbereidingTags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d