Zaltbommel


Later op de middag doorgereden naar Zaltbommel. De CP is op een mix parking. We hebben daar even gestaan. Met de fiets Zaltbommel verkent, en een leuke plek gevonden, aan het water. De “Koetse” opgehaald en naar de andere plek gereden. Mix parking, gratis! Op het veldje naast de parking, onze nieuwe drone uitgeprobeerd.

Zaltbommel is een gezellig vestingstadje aan de Waal met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Veel mensen kennen het stadje van de stompe-toren-zonder-spits. Al van verre zie je die ‘toren van Bi-Ba-Bommel’. Vanaf de mooie Waalbrug zie je ook de kleine bewoonde watertoren en de stadswallen. Daarachter ligt het oude en ommuurde deel van het stadje Zaltbommel. De geschiedenis is er overal voelbaar.

Categories: Gorinchem, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: