Gorinchem & Fort Vuren


Van Leerdam richting Gorinchem. CP was bij de jachthaven. Op zich wel mooie plek, maar was heel druk. Wel alle voorzieningen aanwezig. Wij zijn door gereden richting centrum, en vandaar langs de dijk, richting fort Vuren.

Fort Vuren

Op de parkeer plaats was een mooie plek voor ons. Als het zomer was geweest, hadden we hier gebleven. Heerlijk, in de zon, aan het water, vrij….. Op de fiets(15 minuten) langs de dijk richting Gorinchem.

Fietsroute waterlinie Gorinchem

Gevelstenen Wandeling Gorinchem

Rondje Pontje Gorinchem

Arkelroute Gorinchem

 

‘Gorcum’ is een oude vestingstad, gelegen op het punt waar de provincies Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant elkaar raken en telt een klein 35.000 inwoners. De omstreeks het jaar 1000 ontstane nederzetting aan een monding van de Linge in de Merwede is vanwege haar strategische ligging versterkt met wallen en muren. In 1382 ontving Gorinchem stadsrechten. Bij Gorinchem ligt het eindpunt van de Linge en stroomt de rivier via twee sluizen in de Boven Merwede. Eén sluis is voor de pleziervaart en ligt midden in de stad op de plaats van de oude sluis. Een nieuwe sluis is buiten de stad aangelegd voor de beroepsvaart. Later op de middag doorgereden naar Zaltbommel.

Categories: Gorinchem, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d