Vianen


Al rijdend, ben ik op mijn telefoon aan  het kijken naar CP’s, leuke plekken in de omgeving. Op een bepaald moment hadden we zoiets van….we willen niet meer verder, waar zitten we, welke plaats ligt in de buurt, CP of via de app Park for night.

Vianen is het geworden. Er was een mooie CP aan de Waal. Maar daar stond je wel heel erg scheef, ook als we onze levelers gebruikten.

CP Vianen Ponthoeve

Door gereden richting  centrum, daar was een grote Mix-parking. Er stonden al enkele campers, en enkele auto’s geparkeerd. Wij hebben ook een plekje gevonden.

Mix-parking Vianen

Savonds gezellige wandeling gemaakt door Vianen. Mooie stad, centrum is niet echt groot, en voor een vrijdagavond vonden we het wel erg rustig,

Vianen is een middeleeuws vestingstadje. In 1335-1336 krijgt Vianen, dat al een goedlopende marktplaats was, stadsrechten. Aan de grachten en muren, stammend uit de veertiende eeuw, is te zien dat het streng geometrische stratenpatroon uit die tijd bewaard gebleven is. Ook veel bouwwerken zijn nog intact gebleven waardoor je in Vianen een goed beeld krijgt van de ontwikkeling van een Hollands vestingstadje. Van de Vesting is de Lekpoort, stammend uit de vijftiende eeuw, nog helemaal authentiek.

Categories: Gorinchem, Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: